Jak pozbyć się przykrego zapachu podczas smażenia ryb?

Opublikowano: 01.04.2011
Autor: Doradca Smaku
Jak pozbyć się przykrego zapachu podczas smażenia ryb?
Jak poradzić sobie ze specyficznym zapachem dorsza podczas smażenia? Prosty i sprawdzony sposób.

Sposób przygotowania


Umyty i oczyszczony filet z dorsza zalać marynatą powstałą poprzez zmiksowanie wszystkich jej składników i odstawić na 4-6 godzin. Umyte papryki włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180˚C i piec do momentu zrumienienia skórki. Ciepłe papryki zawinąć w folię spożywczą, poczekać około 15 minut aż zaparują, a następnie obrać ze skórki. Po usunięciu gniazd nasiennych papryki pokroić i połączyć z pozostałymi składnikami salsy. Całość doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.

Dorsza piec 20 minut w temperaturze 180˚C, podawać z aromatyczną salsą paprykowo-ziołową i limonką.

prymat