Doradca Smaku III, odc. 51: Zapiekany sandacz w sosie holenderskim

Opublikowano: 16.04.2015
Autor: Doradca Smaku
Doradca Smaku III, odc. 51: Zapiekany sandacz w sosie holenderskim
Dziś Doradca Smaku poleca naszą polską rybę - sandacza. W zestawieniu niezwykłych smaków, bo podana z puszystym, kremowym, lekko kwaskowatym sosem holenderskim.

Dziś Doradca Smaku poleca naszą polską rybę - sandacza. W zestawieniu niezwykłych smaków, bo podana z puszystym, kremowym, lekko kwaskowatym sosem holenderskim.

Składniki:

250 g fileta z sandacza

4 żółtka

250 g masła

wino białe wytrawne

1/2 cytryny

Oliwa z oliwek

 

do smaku: Gałka muszkatołowa mielona, Pieprz biały mielony, Pieprz czarny mielony, Sól morska Prymat

prymat