Doradca Smaku III, odc. 39: Ravioli z dynią i serem pleśniowym

Opublikowano: 26.03.2015
Autor: Doradca Smaku
Doradca Smaku III, odc. 39: Ravioli z dynią i serem pleśniowym
Ravioli to popularna odmiana pierożków w kuchni włoskiej. Doradca Smaku proponuje swoją wersję włoskiego przysmaku z polskim akcentem dyni. Delikatny smak dyni dobrze przełamać smakiem sera pleśniowego.

Ravioli to popularna odmiana pierożków w kuchni włoskiej. Doradca Smaku proponuje swoją wersję włoskiego przysmaku z polskim akcentem dyni. Delikatny smak dyni dobrze przełamać smakiem sera pleśniowego.

Farsz:

1/2 małej dyni

120 g sera pleśniowego typu blue

1 jajko

100 ml śmietany 36%

Oliwa z oliwek

 

Ciasto:

100 g mąki semoliny

100 g mąki pszennej

2 jajka

15 ml oliwy z oliwek

 

Do smaku: Imbir mielony, Gałka muszkatołowa mielona, Sól morska Prymat

prymat