Doradca Smaku III, odc. 16: Pasztet wegetariański

Opublikowano: 13.02.2015
Autor: Doradca Smaku
Doradca Smaku III, odc. 16: Pasztet wegetariański
Pasztet nie musi być tylko mięsny. To jednolity mus przygotowany również z ryb czy sera. Może być pieczony w formie, ale również gotowany w piekarniku w tzw. kąpieli wodnej. Wtedy jest to tzw. terrina.      Składniki: 2 cukinie 4 jajka 200 g koziego twarogu 50 ml śmietany 36% Oliwa z oliwek   Do smaku: Kminek mielony, Pieprz ziołowy mielony, Majeranek otarty, Sól morska Prymat

Pasztet nie musi być tylko mięsny. To jednolity mus przygotowany również z ryb czy sera. Może być pieczony w formie, ale również gotowany w piekarniku w tzw. kąpieli wodnej. Wtedy jest to tzw. terrina. 

 

 

Składniki:

2 cukinie

4 jajka

200 g koziego twarogu

50 ml śmietany 36%

Oliwa z oliwek

 

Do smaku: Kminek mielony, Pieprz ziołowy mielony, Majeranek otarty, Sól morska Prymat

prymat