Doradca Smaku III, odc. 15: Warzywa w cieście francuskim

Opublikowano: 12.02.2015
Autor: Doradca Smaku
Doradca Smaku III, odc. 15: Warzywa w cieście francuskim
Moc kolorów i smaków zamknięta w cieście francuskim to kolejna propozycja od Doradcy Smaku. Do przepisu polecamy szczególnie kalafior romanesco - ma łagodniejszy smak niż biały kalafior i bardzo szybko się gotuje. Oprócz smaku dodatkowym atutem jest wyjątkowy kolor kalafiora.        Przepis na warzywa w cieście francuskim 250 g kalafiora romanesco 150 g brukselki 1 marchewka 1 por Kilka pomidorów suszonych Smak 3 czerwone papryki 2 opakowania ciasta francuskiego o

Moc kolorów i smaków zamknięta w cieście francuskim to kolejna propozycja od Doradcy Smaku. Do przepisu polecamy szczególnie kalafior romanesco - ma łagodniejszy smak niż biały kalafior i bardzo szybko się gotuje. Oprócz smaku dodatkowym atutem jest wyjątkowy kolor kalafiora. 

 

 

 

Przepis na warzywa w cieście francuskim

250 g kalafiora romanesco

150 g brukselki

1 marchewka

1 por

Kilka pomidorów suszonych Smak

3 czerwone papryki

2 opakowania ciasta francuskiego o równej wielkości (500 g)

Oliwa z oliwek

 

Do smaku: Papryka słodka mielona, Pieprz ziołowy, Sól morska Prymat

 

 

 

prymat