Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Co zrobić, aby zupa lub sos nie zwarzyły się podczas dodawania śmietany?

Wystarczy przed dodaniem do zupy/ sosu wymieszać śmietanę z 2-3 łyżkami słodkiego mleka.
anka1988 28.12.2015 22:02
a ja hartuję gorącą zupą.
Lakiluzer 08.12.2015 15:15
Hartuję gorącą zupą lub dodaję do śmietany łyżeczkę małą mąki i rozrabiam razem w niewielkiej ilości wody z kranu
misia123410 13.11.2015 15:23
Ja także dolewam do śmietany trochę zupy i potem wlewam do zupy nie zwarzyło mi się jeszcze
Alina Osetek 08.03.2015 10:08
Tak samo robię - mieszam z gorącą zupą lub sosem ;)
Anula 04.08.2014 07:54
Hartuję gorącą zupą:)
olaiamelka 02.06.2014 23:08
Aby śmietana sie nie zwarzyła wyciag ja odpowiednio wczesniej aby nabrała temperatury tzw : pokojowej .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak