Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Co zrobić, aby warzywa nie straciły koloru podczas gotowania?

Zielone warzywa nie stracą koloru, gdy do gotującej się wody dodamy odrobinę sody oczyszczonej.
Zielone warzywa nie stracą koloru, gdy do gotującej się wody dodamy odrobinę sody oczyszczonej.
cookingangelika 21.02.2017 12:40
pomocne rady :)
Wojciech Jaśkowiak 24.07.2016 22:57
Łyżeczka cukru na 2 l gotującej się wody - wtedy zielone warzywa trzymają kolor (brokuły, zielony groszek).
mileneczka5 03.11.2015 18:00
tak własnie robie:)
EDYTKA 30.03.2015 10:37
ja do gotowania brokuła zaś sypę pół łyżeczki cukru... POMAGA...
SylwiaMagdaSabin 03.08.2014 10:06
też tak hartuję
poetka3
poetka3 27.03.2014 11:46
Po wyjęciu z gotującej się wody zanurzyć na parę chwil we wodzie z lodem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak