Biało Czerwona Bruschetta
Opublikowano: 04.10.2012

Bruschetta to smaczny pomysł na przekąskę. Jest prosta w wykonaniu a do tego ma mnóstwo możliwości smakowych :)
Wyśmienicie smakuje na ciepłej bagietce, z prawdziwa oliwą i pyszną bazylią.

- średnia bakietka
- łyżka masła
- zioła
- 1 pomidor
- 4 rzodkiewki
- łyżka serka twarogowego
- łyżka sera feta
- bazylia
- sól
- oliwa
- Bagietkę kroimy na kromeczki i lekko smarujemy masłem i posypujemy ziołami (wg uznania - idealne jest również masło czosnkowe lub ziołowe) i pieczemy kilka minut w piekarniku. W tym czasie kroję pomidorka w drobne kostki zalewam łyżką oliwy i doprawiam bazylią i solą. Po upieczeniu na część kromek kładę cienko fetę i na to pomidorki w oliwie. Pozostałe kromki smaruję twarożkiem (na niego również bazylię i sól) i na to pokrojone rzodkiewki. Smacznego!
