ZACZNIJMY OD NAZWY
Myślę, że na początek objaśnię skąd wziął się „Chaps Świata”. Otóż pochodzę z Poznania i „Chaps” jest odpowiednikiem słowa „kęs” w gwarze poznańskiej. Co oznacza słowo świat chyba nie muszę tłumaczyć. Taką nazwą chcę pokazać, że będę gotować potrawy z całego świata, z wielu różnych kultur ale nigdy nie odstąpię od naszej polskiej kuchni, więc co jakiś czas będę też wrzucać jakiś przepis na typowo polskie danie. Nigdy nie powinniśmy zapominać o naszych korzeniach, zwłaszcza w gotowaniu, bo nasze pochodzenie i wynikające z tego przyzwyczajenia mogą dodać wyjątkowości do naszych potraw.
PIERWSZY PRZEPIS
Przepis na schab w miodzie i chilli możecie już znaleźć na stronie internetowej. Z racji, iż jest to mój autorski przepis cieszę się, że ludziom tak bardzo zasmakowało to danie nie tylko na stronie, ale też w moim otoczeniu. Historia tego dania jest bardzo prosta. Musiałem odprawić swój rytuał, czyli najpierw pójść na stoisko z mięsem, potem udać się na stoisko warzywne stwierdzić co najlepiej pasuje do takiego mięsa, a potem poszwendać się po sklepie w poszukiwaniu dodatków by stworzyć perfekcyjne połączenie. Zapraszam do spróbowania.
TRZEBA SIĘ ROZWIJAĆ
Chciałbym żeby moja działalność na tej stronie nie była tylko jednostkowym wypadkiem, ale żeby często publikować wpisy blogowe i przepisy. Może niedługo wystartuję z wideo poradnikami by nieco moją stronę urozmaicić. Póki co specjalnie na potrzebę tego bloga zakładam twittera. Czujcie się wolni do pisania do mnie i zapewne co wpis będę przypominał o tym koncie. Zapraszam na konto twitter
Do smacznego
Jędrzej Spychał