Smacznie i kolorowo – menu na cały tydzień od "Doradcy Smaku"

28.11.2016
Smacznie i kolorowo – menu na cały tydzień od "Doradcy Smaku"

Na dobry początek nowego tygodnia warto przygotować do jedzenia coś pysznego. W menu znajdziecie same pyszne smakołyki obiadowe i deserowe. Przekonajcie się, jak łatwo jest stworzyć dania z dobrze znanych Wam składników.

W poniedziałek szef kuchni poleca grzyby leśne z pęczakiem i sadzonym jajkiem. Jeśli macie ochotę na urozmaicenie swojej diety, koniecznie powinniście skorzystać z tego przepisu. Zapach grzybów, wzmocniony cząbrem i liściem laurowym, tworzy z prostego dania niesamowity przysmak, który nie tylko smakuje, ale też świetnie wygląda.

We wtorek odwiedzą Was goście i pragniecie ugościć ich pyszną potrawą? Idealne na tę okazję będą boczniaki w papierze ryżowym? Nie dość, że grzyby podane w ten sposób wyglądają bardzo intrygująco, to jeszcze smakują fenomenalnie. Warto przygotować kilka porcji więcej, ponieważ na jednej dokładce na pewno się nie skończy.

Fani drobiu będą zadowoleni, ponieważ w środę przygotowywany zostanie kurczak w warzywach w duecie z bułką. Całość wzbogacona jest o papryką ostrą, pieprz biały i ziele angielskie – takie połączenie oznacza tylko jedno – potrawa będzie miała intensywny smak i piękny zapach.

Gdy pod koniec tygodnia odczuwacie niedosyt słodkości, to znak, że najwyższa pora na śliwki zapiekane w budyniu. Łatwy sposób na szybką przekąskę, która pozwoli Wam na chwilę relaksu i wytchnienia. 

Oglądajcie program „Doradca Smaku” od poniedziałku do czwartku o godzinie 20:10 w TVN.

 

 

Udostepnij:

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

prymat