6 pomysłów na rabarbar

08.05.2015

Ledwie zrobiło się ciepło i zielono, a już można zbierać pierwsze plony. Obok rzodkiewki i szczypiorku pojawiła się namiastka owocu. Rabarbar ze względów na właściwości kulinarne zdecydowanie „desero twórcze” trudno utożsamiać z rodziną selera, a jednak takie to… warzywo.

Rabarbar, choć rustykalny, niemal zwyczajny, jako pierwszy wnosi smak lata do kuchni! Intensywny i charakterystyczny owocowy aromat, słodko –kwaśny smak i zielono-różowe kolory pobudzaj kubki smakowe oraz kulinarną wyobraźnie w wyjątkowy sposób.

Zatem do boju – marsz miłośnicy rabarbaru! Kompoty, ciasto drożdżowe i inne wyzwania rabarbarowe przed nami.

Udostepnij:

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Maridka19

11.05.2015 10:32
Same pyszności z rabarbaru .

izapozdro

09.05.2015 15:48
u mnie rabarbar to przede wszystkim kompot :)

Malinka

08.05.2015 10:33
Wszystkie propozycja bardzo kuszące i przede wszystkim apetyczne! Ja rabarbar polubiłam stosunkowo niedawno, ale teraz coraz częściej po niego sięgam :)
prymat