Gadżetomania: Szklany garnek

07.12.2013
Gadżetomania: Szklany garnek

Ponadto szkło dzięki swoim właściwościom nie wchodzi w reakcje chemiczne. Warto wybrać garnek o szerokim spektrum odporności na temperatury. Na rynku dostępne są garnki od – 40 st. C. po +500 st.C. Idealnie, jeśli będzie można w nim nie tylko gotować, ale i piec czy zamrażać. Najlepiej, aby taki garnek można też było myć w zmywarce.

Oczywiście szklany garnek ze względu na zastosowany surowiec jest delikatny i należy się z nim obchodzić ostrożnie, szczególnie pamiętając o unikaniu np. zalania zimną wodą gorącego garnka, aby nie pękł.

 

Udostepnij:

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anonimowy

13.06.2014 10:49
jak moze dzialac na plycie inducyjnej;)? skoro jest szklany;), ps. w instrukcji jest napisane, że można uzywać na plytach elektrycznych a nie indukcyjnych!. Poza tym nie ma informacji, że można używać na kuchenkach gazowych, chociaż niektórzy piszą, że się da..

patryska76

08.12.2013 11:45
Chciałabym być właścicielką takiego garnka ;-)

Renata9

07.12.2013 20:26
mam taki, ale jeszcze w nim nie gotowałam, jednak chyba najwyższy czas zacząć

motylekgoha

07.12.2013 20:00
wygląda świetnie
prymat