Te małe okrągłe czerwone owoce idealne są do serów, chleba, deserów, a nawet do przygotowania konfitur! Oczywiście mowa o żurawinie, która w kulinariach ma nieocenione zastosowanie. Doceniamy nie tylko jej smak, ale też wartości odżywcze, których dostarcza naszemu organizmowi.
Przez niektórych uważana za alternatywę dla słodkości, inni traktują ją wyłącznie w kategoriach dodatku do wielu potraw. W obu rola żurawina sprawdza się doskonale, dlatego warto wiedzieć, do czego ją wykorzystać, aby wzbogacić smak sporządzanych dań czy przekąsek. We Wpisie Tygodnia pt: „Żurawina – czerwone „złoto” – Ifa radzi do których potraw i w jakiej postaci ją stosować, aby efekt finalny był smaczny. Bo jak się okazuje, żurawina wzbogaca smak zarówno dań mięsnych, jak i np. roladek. Można ją także dodać do zupy dyniowej.
Zapraszamy do lektury!
Chrupiące przekąski w wydaniu Ifa
UWAGA!
W naszym serwisie codziennie będziemy szukać najciekawszych i najbardziej inspirujących wpisów blogowych. Te, które zostaną wybrane przez Zespół DoradcaSmaku.pl, zostaną wyróżnione poprzez publikację na stronie głównej wśród aktualności Doradcy Smaku oraz nagrodzone dodatkowymi 300 punktami. Co tydzień spośród tych właśnie wpisów zostanie wyróżniony najlepszy – Wpis Tygodnia (za 1000 punktów)*.
Kryteria wyboru:
• oryginalna tematyka
• zdjęcia wysokiej jakości
• własne opracowanie tematu (autorski opis, własne przykłady)
• wysoki poziom poprawności językowej
* Zespół DoradcaSmaku.pl może wyłonić w ciągu tygodnia dowolną ilość wpisów. Jednocześnie zastrzega możliwość braku wyróżnienia jakiegokolwiek wpisu w danym tygodniu.
Wpis Tygodnia będzie wybierany w każdy poniedziałek bez względu na to, czy w ciągu tygodnia zostały wyróżnione jakiekolwiek wpisy.