Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złote Przeboje na wakacjach w Kamieniu Pomorskim

Złote Przeboje na wakacjach w Kamieniu Pomorskim

 

 

Nasz Tir kulinarny zatrzymuje się tym razem w Kamieniu Pomorskim – 13 lipca na Stadionie Miejskim przy ulicy Wolińskiej. Wielkie grillowanie z Robertem Sową rozpoczynamy już o godzinie 16.00 – szykujcie się więc na soczyste kiełbaski i wyborne ryby. Wszystkich chętnych zapraszamy również po moc upominków i nagród. Tak jak zawsze imprezie towarzyszyć będą liczne konkursy oraz wspaniałe koncerty. W Kamieniu Pomorskim spotkamy się z zespołem Papa D, który zagra około godziny 19.00 oraz Kasią Kowalską, która pojawi się na scenie około godziny 20.30.

 

Spotkanie poprowadzą: Zygmunt Chajder, Jarek Budnik i Piotr Jaworski.

 

4

 

A tak grillowaliśmy i bawiliśmy się w Ślesinie:

 

1

 

2

 

 

Partnerami akcji są:

 

Złote Przeboje na wakacjach w Kamieniu Pomorskim

Wspólnemu gotowaniu podczas Złotych Przebojów na wakacjach towarzyszy nasz partner KONSPOL

 

 

Kiełbaski beskidzkie z kurczaka z boczkiem

 

Danie w 25 min

dla 4 osób

 

Składniki:

1 opakowanie Kiełbasek beskidzkich z kurczaka Konspol

8 plasterków boczku wędzonego

1 pęczek młodej cebulki dymki

4-6 łyżek oliwy

czarny pieprz

całe ziarna pieprzu czerwonego

kilka listków świeżego tymianku

 

Sałatka:

1 papryka czerwona

2 pomidory

2 ogórki świeże

oliwki

1 czerwona cebula

sos vinegrette

 

Przygotowanie:

Kiełbaski naciąć wzdłuż. Dymkę oczyścić z zewnętrznej warstwy. Opłukać pod zimną wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym. Połowę dymki drobno posiekać. Następnie powkładać w nacięcia w kiełbaskach. Każdą kiełbaskę owinąć ciasno plasterkiem boczku i spiąć wykałaczkami.

Przygotowane kiełbaski ułożyć na tackach do grillowania. Obok położyć pozostałe dymki. Posmarować kiełbaski oliwą. Wierzch posypać dwoma rodzajami pieprzu i tymiankiem.

Grillować kilka minut, aż boczek się zarumieni i będzie chrupki. W trakcie grillowania kiełbaski przewrócić, żeby dobrze podpiekły się z obu stron.

Sałatka:

Warzywa pokroić w kostkę, następnie polać je sosem vinaigrette.

 

 3

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak