Naszą wakacyjną podróż szlakiem polskich miast zaczęliśmy od Warszawy. Kolejny przystanek to Ustronie Morskie, gdzie bawić się będziemy z Wami przy przebojach zespołów Kombii i Papa D. Kolorowe miasteczko kulinarno – muzyczne obfitować będzie jak zawsze w liczne atrakcje. W programie między innymi gry i zabawy dla dzieci i dorosłych :) oraz konkursy z nagrodami. Nad oprawą kulinarną czuwać będzie oczywiście Robert Sowa, który wraz z pomocnikami serwować będzie smakowite dania z rusztu.
Robert Sowa - w Warszawie podczas poprzedniej imprezy plenerowej - częstował pysznymi grillowanymi kiełbaskami.
Rozpoczynamy sygnałem dźwiękowym Radia Złote Przeboje o godzinie 16.00. Koncert Papa D zacznie się około godziny 18.50. Druga gwiazda wieczoru - zespół Kombii - wystąpi natomiast o 20.30.
Na naszej trasie wciąż jeszcze czekają następujące miasta:
06.07. Ślesin
13.07. Kamień Pomorski
20.07. Kudowa Zdrój
27.07. Wejherowo
03.08. Kęty
10.08. Nowy Sącz
17.08. Krotoszyn
24.08. Częstochowa
Partnerami akcji są:
Zapraszamy również na wspólne gotowanie z Konspolem - naszym partnerem podczas Złotych Przebojów na wakacjach.
RYŻ Z PARÓWKOWYMI JEŻYKAMI
Składniki dla 4 osób:
- 1 opakowanie Paróweczek Konspolki 140 g Konspol
- 1 marchewka
- 1/2 l bulionu warzywnego
- 1/2 woreczka ryżu
- 1 1/2 łyżki posiekanej pietruszki
- mała kapusta włoska
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Ryż i marchewkę ugotować w bulionie. Kapustę posiekać na małe kawałki i zblanszować na patelni. Parówki przekroić na pół, ponacinać końce w kratkę i podsmażyć do zarumienienia. Wszystkie składniki połączyć dodać sól, pieprz i posypać natką pietruszki.