Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złote Przeboje na wakacjach - Fotorelacja z Nowego Sącza

Złote Przeboje na wakacjach - Fotorelacja z Nowego Sącza

 

 

W weekend - 10 sierpnia - na trasie naszego kulinarnego TIRa przywitaliśmy Nowy Sącz. Pogoda tym razem dała nam odetchnąć. Jednak mimo drobnego deszczu wszyscy bawili się znakomicie. Tym razem zagrali dla nas Stachursky i Papa D.

Zapraszamy na fotorelację ze Złotych Przebojów na wakacjach w Nowym Sączu!

 

1

Stoisko już gotowe, możemy zaczynać :).

 

2

Koło Fortuny mimo przelotnego deszczu zgromadziło wokół mnóstwo zainteresowanych.

 

3

Pojawili się i pierwsi chętni do grillowych specjałów Roberta Sowy.

 

4

 

5

 

6Praca wre :).

 

5

 

 

 Złote Przeboje na wakacjach już tylko w dwóch miastach:

 

15.08. Środzie Wielkopolskiej

24.08. Częstochowie

 

 

 

Naszym partnerem podczas Złotych Przebojów na wakacjach jest KONSPOL

 

Złote Przeboje na wakacjach - Fotorelacja z Nowego Sącza

 

 

Konspol zaprasza na przepis:

Pizza Gyros

7
Czas przygotowania: 
1 h
Ilość osób: 
Dla 4 osób
Składniki:
 
Ciasto:
1 i 3/4 szklanki mąki (szklanka 200 ml)
1/2 szklanki letniej wody temperatura ok 37-38 stopni
2 dkg drożdży
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki cukru
2 łyżki oleju
Dodatki:
Opakowanie Gyros z kurczaka Konspol
1 średni ogórek świeży
1-2 pomidory
1 mała papryka czerwona lub żółta
ok. 1/4 lub mniej kapusty pekińskiej w zależnościć od wielkości kapusty
malutka puszka kukurydzy
ser
sos pomidorowy
przyprawa do pizzy
pieprz, sól

Sos czosnkowy:
1 jogurt grecki (light)
3-4 łyżki majonezu
2-3 łyżeczki czosnku granulowanego
3-4 ząbki czosnku świeżego

 

Sposób przygotowania: 
 
Jogurt wymieszać z majonezem, dodać czosnek granulowany i przeciśnięty przez praskę czosnek świeży. Posolić i popieprzyć odstawić do lodówki na ok. 1-2h. Warzywa umyć i pokroić w kostkę. Z drożdży, cukru, połowy wody i 1-2 łyżek mąki zrobić rozczyn i pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, olej, resztę wody i wyrośnięte drożdże. Wyrabiać ciasto do momentu, aż zacznie odchodzić od rąk i stanie się puszyste. Tak przygotowane ciasto można odstawić na chwilę, ale nie jest to konieczne ponieważ nie musi ono wyrosnąć. Dużą blachę posmarować tłuszczem i posypać mąką. Ciasto cienko rozwałkować nadając kształt koła, jednocześnie robiąc grubszy brzeg(najlepiej wałkować od środka do brzegu). Posmarować sosem pomidorowym (można go przygotować ze świeżych pomidorów lub z pomidorów z puszki - obrane ze skóry rozgotować na gęstą masę, dodać przyprawę do pizzy chili i sól) lub posmarować kechupem. Ciasto posypać serem i położyć Gyros z kurczaka Konspol. Pizza włożyć do rozgrzanego piekarnika 220-240 C na 8-10 minut. Po wyjęciu z piekarnika polać pizze połową sosu czosnkowego, następnie położyć wymieszane warzywa i dodać resztę sosu.

Smacznego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak