W ostatnią niedzielę października Robert Sowa razem ze swoim teamem kucharzy przeprowadził pokazy kulinarne w Galerii Askana w Gorzowie Wielkopolskim.
Goście centrum handlowego mogli skosztować kremowej zupy z dyni z mlekiem kokosowym, przyprawionej imbirem Prymat i świeżo siekaną kolendrą z prażonymi pestkami dyni. Przyprawy Prymat podkreśliły smak pikantnych udźców z kurczaka podanych na ragoût z soczewicy i pomidorów z kuminem oraz zapiekanej polędwicy z dorsza z sosem z ogórków kiszonych i świeżo siekanym koperkiem. Do potraw serwowano dodatki warzywne od marki Smak. Dużo i pysznie się działo - Robert Sowa i jego team kulinarny podczas warsztatów wydał 300 dań!
Po zakończeniu live cookingu, Robert wraz z Krzysztofem Marciniakiem - szefem kuchni jednej z restauracji, wyłonił również zwycięzcę konkursu "Chef Askanowych Smaków".
A Wy, braliście kiedyś udział w podobnych warsztatach? Mieliście okazję zobaczyć Roberta Sowę, jak gotuje podczas naszych wspólnych eventów kulinarnych?