" Zakazany ryż znany także jako ryż czarny
Jak sama nazwa wskazuje, ziarna tego ryżu mają piękny, czarny kolor, który po ugotowaniu zmienia się na intensywnie ciemnofioletowy. Czarny ryż pochodzi z Chin, a jego nazwa wywodzi się z czasów starożytnych. Już wtedy znany był ze swych bogatych wartości odżywczych i wierzono, że ma doskonały wpływ na zdrowie. Tak cenny pokarm mógł być dostępny jedynie dla najważniejszych ludzi w państwie. "
Więcej o czarnym ryżu przeczytacie tutaj: Zakazany ryż
Autor wpisu, emeslive otrzymuje od nas 1000 punktów do wykorzystania na nagrody w Katalogu.
fot. emeslive
Przypominamy również, że za 1000 lub 2000 punktów (w przypadku Wpisu Tygodnia będącego wideoblogiem) przekazanych od Doradcy Smaku można wybrać wymarzoną nagrodę z naszego Katalogu. Co miesiąc macie również szansę otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i 'smacznie', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.