Gdy pojawiają się na talerzu wzbudzają zachwyt i zdumienie. Kwiaty cukinii są bohaterem Wpisu Tygodnia. Zapraszamy do lektury!
Cukinia jest bardzo wdzięcznym tematem dla kulinariów. Ma wiele zastosowań, ponieważ można ją przygotowywać pod różnymi postaciami i zawsze ma coś ciekawego do zaoferowania. Mimo mało wyrazistego smaku jest bardzo częstym bohaterem wielu na co dzień przyrządzanych dań. Jest bogata w witaminy takie jak C, A, B czy K. Zawiera ponadto ważny dla organizmu potas, magnes oraz żelazo.
Co ciekawe cukinia ma jadalne kwiaty, które wśród wielu osób wzbudzają zachwyt i zdumienie zarazem. Jeśli więc nosiliście się z zamiarem przygotowania czegoś z udziałem kwiatów cukinii, ale nie wiedzieliście jak się do tego zabrać, to nasz nowy Wpis Tygodnia pomoże Wam dokonać decyzji. Zapraszamy gorąco do zapoznania się z wpisem Anny133 pod tytułem „Mało znane kwiaty cukinii w różnych wydaniach”.
Przypominamy również, że za 1000 lub 2000 punktów (w przypadku Wpisu Tygodnia będącego wideoblogiem) przekazanych od Doradcy Smaku można wybrać wymarzoną nagrodę z naszego Katalogu. Co miesiąc macie również szansę otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i 'smacznie', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.