Każda przekąska powinna być łatwa i szybka w przygotowaniu, gdyż konieczne jest podanie ich w większej ilości – szczególnie tych „na ząb”. Znakomicie sprawdzą się podczas imprez różnego rodzaju tartinki, koreczki, czy przekąski z popularnego ciasta francuskiego. Ale dobór składników to zaledwie połowa sukcesu. Koniecznie trzeba jeszcze zadbać o wygląd naszych przekąsek. Mają przecież za zadanie nie tylko smakować naszym gościom, ale dodatkowo robić ogromne wrażenie na naszym karnawałowym stole. O tym co i jak przygotować na te wyjątkowe, zimowe wieczory przy wtórze karnawałowej muzyki opisuje w swoim wpisie „Karnawałowe przekąski na jeden gryz” Łucja. Zapraszamy!
Fot. Łucja
Przypominamy również, że za 1000 lub 2000 punktów (w przypadku Wpisu Tygodnia będącego wideoblogiem) przekazanych od Doradcy Smaku można wybrać wymarzoną nagrodę z naszego Katalogu. Co miesiąc macie również szansę otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i 'smacznie', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.