Ciąg dalszy naszych zmagań z domowymi wypiekami. Poszerzamy naszą wiedzę z Iwoną DD, która tym razem wyjaśnia, co to biga i poolish.
Nie znając zasad rządzących przygotowywaniem domowego chleba rzeczywiście można czuć się zagubionym w kuchni. Dlatego też warto je poznać, tak jak i wiele dodatkowych wskazówek, które wprowadzą nas w świat domowej piekarni. Tym razem wraz z Iwoną DD poznamy co to biga i poolish: „Domowa piekarni - biga i poolish”. Zapraszamy również do prześledzenia całego CYKLU tej użytkowniczki.
UWAGA!
W naszym serwisie codziennie będziemy szukać najciekawszych i najbardziej inspirujących wpisów blogowych. Te, które zostaną wybrane przez Zespół DoradcaSmaku.pl, zostaną wyróżnione poprzez publikację na stronie głównej wśród aktualności Doradcy Smaku oraz nagrodzone dodatkowymi 300. punktami. Co tydzień spośród tych właśnie wpisów zostanie wyróżniony najlepszy – Wpis Tygodnia (za 1000 punktów)*.
Kryteria wyboru:
- oryginalna tematyka
- zdjęcia wysokiej jakości
- własne opracowanie tematu (autorski opis, własne przykłady)
- wysoki poziom poprawności językowej
* Zespół DoradcaSmaku.pl może wyłonić w ciągu tygodnia dowolną ilość wpisów. Jednocześnie zastrzega możliwość braku wyróżnienia jakiegokolwiek wpisu w danym tygodniu.
Wpis Tygodnia będzie wybierany w każdy poniedziałek bez względu na to, czy w ciągu tygodnia zostały wyróżnione jakiekolwiek wpisy.