Istnieją smaki ponadczasowe. Do tej grupy z pewnością można zaliczyć marchewkę z jabłkiem. Któż nie jadł takiej surówki? Wariantów jest całe mnóstwo i zawsze jakoś tak się dzieje, że marchewka niemal ze wszystkim smakuje. Wersja na słodko, na słono, na ostro – a przy tym jaka bomba witaminowa! Pamiętajcie o tym, żeby swojemu organizmowi dostarczyć jak najwięcej witamin, urozmaicając swój obiad chociażby o niepozorną marchewkę z jabłkiem.
W ten wtorek serwujemy Kotlety wieprzowe z karkówki, które z miłą chęcią połączą się z surówką z Marchwi z jabłkiem Smak.
Kotlety wieprzowe z karkówki
Składniki:
75 dag schabu karkowego
1 jajko
2 dag mąki
3 dag tartej bułki
Czosnek staropolski Prymat
Majeranek Prymat
Karkówka klasyczna Prymat
sól
do smażenia olej lub smalec
Sposób podania:
Mięso opłukać, osączyć, pokroić na kotlety w poprzek włókien. Każdy kotlet zbić tłuczkiem, natrzeć czosnkiem Prymat, posypać, Karkówką klasyczną, Majerankiem, Pieprzem czarnym mielonym Prymat i solą. Jajko rozmącić z 1 łyżką wody, szczyptą soli i Karkówką klasyczną Prymat. Kotlety panierować w mące jajku i bułce tartej, smażyć na silnym ogniu na rumiano z obu stron. Podawać z frytkami i Marchwią z jabłkiem Smak.
(6 porcji)