W przedświątecznym tygodniu w całym domu powinien unosić się zapach wyjątkowo aromatycznych potraw. Na pewno szykujecie już świąteczne specjały, ale póki co warto zadbać też o smaczne obiady i słodkości dla wszystkich domowników. Dlatego przygotowałem dla Was pyszne menu, które zachwyca nie tylko apetycznym wyglądem, ale i niepowtarzalnym smakiem.
Poniedziałek wcale nie musi być taki straszny, jeśli sprawimy sobie przyjemność niezwykłą słodkością. Na początek tygodnia proponuję Wam przygotowanie ciasta drożdżowego z czekoladą i pistacjami. Zapewniam, że zakochacie się w tym smaku i niewykluczone, że ten aromatyczny wypiek zagości u Was także w Święta.
Wtorek to idealny dzień, aby przygotować zdrową i aromatyczną rybę. W kuchni Doradcy króluje więc pyszny dorsz w śmietanie z chrzanem i grzybami. Być może nigdy nie kosztowaliście takiego dania, ale uwierzcie mi, że zasmakuje ono nawet wybrednym podniebieniom.
W środku tego intensywnego, przedświątecznego tygodnia warto przygotować coś konkretnego. Dlatego polecam golonkę duszoną w cydrze, która powinna skraść nie tylko męskie serca. Taka kompozycja aromatów, przypraw i różnorodnych smaków bez wątpienia Was zaskoczy!
Z kolei w czwartek proponuję Wam potrawę z drobiu, ale w dość egzotycznej odsłonie. Jestem pewien, że kurczak z kaszą i smażonym ananasem to danie, które na długo zostanie Wam w pamięci. Jest niezwykle smaczne, odrobinę słodko-kwaśne, a w dodatku lekkie, co szczególnie przed Świętami docenią nasze żołądki.
Zapraszam do oglądania programu "Doradca Smaku" od poniedziałku do czwartku o 20.10 na antenie TVN.