Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślesin i Złote Przeboje na wakacjach

Ślesin i Złote Przeboje na wakacjach

 

 

Wszystkich, którzy 6 lipca pojawią się w Ślesinie i okolicach gorąco zapraszamy na wielkie ucztowanie z Prymatem, Kucharkiem i Smakiem. Gościć Was będziemy na Plaży Miejskiej, gdzie oprócz wspaniałych koncertów Juli i zespołu Kombii będziemy grillować i bawić się podczas licznych konkursów i zabaw. Jeśli więc macie ochotę na pyszności serwowane z grilla przez Roberta Sowę to koniecznie zajrzyjcie do Ślesina.

 

3

 

Rozpoczynamy o 16.00 tradycyjnym sygnałem Radia Złote Przeboje. Imprezę prowadzić będą: Zygmunt Chajder, Jarek Budnik i Piotr Jaworski.

Koncert Juli rozpocznie się około godziny 19.00. Natomiast gwiazda wieczoru – Kombii pojawi się na scenie koło  20.30.

 

A tak wyglądało nasze poprzednie spotkanie w Ustroniu Morskim:

 

2

Robert Sowa serwował same pyszności z ekspresowego rusztu :).

 

1

Do stoiska z naszymi produktami ustawiały się dłuugie kolejki :).

 

Odwiedzimy jeszcze:

13.07. Kamień Pomorski

20.07. Kudowa Zdrój

27.07. Wejherowo

03.08. Kęty

10.08. Nowy Sącz

17.08. Krotoszyn 

24.08. Częstochowa

 

 

Partnerami akcji są:

 

Ślesin i Złote Przeboje na wakacjach

 

Na wspólne gotowanie zaprasza również nasz partner podczas Złotych Przebojów na wakacjach - Konspol.

 

Kiełbasa biała z grilowanymi ziemniakami w winie

 

Składniki:

1 opakowanie Kiełbasy białej z serem Konspol

4 - 6 surowych ziemniaków

1 cebula pokrojona w kostkę

200 ml białego półwytrawnego wina

Czosnek granulowany

Sól, pieprz, zioła prowansalskie

2 łyżki oliwy z oliwek

2 łyżki parmezanu

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki obrać, umyć pokroić w plastry i ułożyć na kawałku folii aluminiowej zawijając jej brzegi do góry.

Pokrojoną cebulę lekko zeszklić na patelni i położyć na ziemniaki. Całość posypać przyprawami. Ziemniaki podlać winem i skropić oliwą z oliwek. Całość przykryć kolejnym kawałkiem folii i szczelnie zamknąć. Tak przygotowane ziemniaki ułożyć na grillu i piec aż będą miękkie. Przed podaniem ziemniaki posypać startym parmezanem. W połowie pieczenia ziemniaków ułożyć na grillu Kiełbasę białą z serem. Podawać razem.

 

Ślesin i Złote Przeboje na wakacjach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak