Wszystkich, którzy 6 lipca pojawią się w Ślesinie i okolicach gorąco zapraszamy na wielkie ucztowanie z Prymatem, Kucharkiem i Smakiem. Gościć Was będziemy na Plaży Miejskiej, gdzie oprócz wspaniałych koncertów Juli i zespołu Kombii będziemy grillować i bawić się podczas licznych konkursów i zabaw. Jeśli więc macie ochotę na pyszności serwowane z grilla przez Roberta Sowę to koniecznie zajrzyjcie do Ślesina.
Rozpoczynamy o 16.00 tradycyjnym sygnałem Radia Złote Przeboje. Imprezę prowadzić będą: Zygmunt Chajder, Jarek Budnik i Piotr Jaworski.
Koncert Juli rozpocznie się około godziny 19.00. Natomiast gwiazda wieczoru – Kombii pojawi się na scenie koło 20.30.
A tak wyglądało nasze poprzednie spotkanie w Ustroniu Morskim:
Robert Sowa serwował same pyszności z ekspresowego rusztu :).
Do stoiska z naszymi produktami ustawiały się dłuugie kolejki :).
Odwiedzimy jeszcze:
13.07. Kamień Pomorski
20.07. Kudowa Zdrój
27.07. Wejherowo
03.08. Kęty
10.08. Nowy Sącz
17.08. Krotoszyn
24.08. Częstochowa
Partnerami akcji są:
Na wspólne gotowanie zaprasza również nasz partner podczas Złotych Przebojów na wakacjach - Konspol.
Kiełbasa biała z grilowanymi ziemniakami w winie
Składniki:
1 opakowanie Kiełbasy białej z serem Konspol
4 - 6 surowych ziemniaków
1 cebula pokrojona w kostkę
200 ml białego półwytrawnego wina
Czosnek granulowany
Sól, pieprz, zioła prowansalskie
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki parmezanu
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obrać, umyć pokroić w plastry i ułożyć na kawałku folii aluminiowej zawijając jej brzegi do góry.
Pokrojoną cebulę lekko zeszklić na patelni i położyć na ziemniaki. Całość posypać przyprawami. Ziemniaki podlać winem i skropić oliwą z oliwek. Całość przykryć kolejnym kawałkiem folii i szczelnie zamknąć. Tak przygotowane ziemniaki ułożyć na grillu i piec aż będą miękkie. Przed podaniem ziemniaki posypać startym parmezanem. W połowie pieczenia ziemniaków ułożyć na grillu Kiełbasę białą z serem. Podawać razem.