Sezon II, odc. 26: Pierś z indyka z warzywami

18.02.2014
Sezon II, odc. 26: Pierś z indyka z warzywami

 

Indyk przez niektórych niesłusznie uważany jest za suche i twarde mięso. Dziś w programie ten mit został ostatecznie obalony. Sekret przyrządzenia smacznego indyka tkwi bowiem w szczegółach. Michel Moran po przyprawieniu mięsa najpierw delikatnie je podsmaża, następnie polewa tłuszczem z patelni i wkłada do piekarnika. Tak przygotowany indy na pewno będzie soczysty.

 

Czy wiesz, że... We Francji na  Święta serwuje się indyka faszerowanego kasztanami.

 

Sezon II, odc. 26: Pierś z indyka z warzywami

 

Aby zobaczyć przepis kliknij TUTAJ

 

10

Zapraszamy na Konkurs "Odkryj smak odcinka"

 

11

Udostepnij:

Komentarze (0)

prymat