Jeśli jesteście prawdziwymi smakoszami karkówki, to zapraszamy do lektury Wpisu Tygodnia. Znajdziecie w nim smaczne inspiracje na jej przyrządzenie i… podanie.
Karkówka wieprzowa to jeden z tych rodzajów mięsa, z którymi warto i łatwo eksperymentować. Doskonale smakuje w marynacie ziołowej, z dodatkiem musztardy – podana z gotowaną marchewką, smażonymi pieczarkami, a nawet wiosenną sałatką. W zależności od upodobań kulinarnych można ją gotować, piec, smażyć, a nawet dusić. Każdy z tych sposobów podkreśli nieco inne jej walory smakowe, a tym samym zadowoli osoby o różnych gustach.
Jeśli znudziły się Wam dotychczasowe sposoby jej przyrządzania i szukacie nowych inspiracji, zapraszamy do ich odkrywania we Wpisie Tygodnia pt: „Karkówka wieprzowa – mięso nie tylko dla mężczyzn” autorstwa kuchcik89.
Soczysta karkówka w ziołowej marynacie w wydaniu kuchcik89
UWAGA!
W naszym serwisie codziennie będziemy szukać najciekawszych i najbardziej inspirujących wpisów blogowych. Te, które zostaną wybrane przez Zespół DoradcaSmaku.pl, zostaną wyróżnione poprzez publikację na stronie głównej wśród aktualności Doradcy Smaku oraz nagrodzone dodatkowymi 300. punktami. Co tydzień spośród tych właśnie wpisów zostanie wyróżniony najlepszy – Wpis Tygodnia (za 1000 punktów)*.
Za 1000 lub 2000 punktów (w przypadku Wpisu Tygodnia będącego wideoblogiem) przekazanych od Doradcy Smaku można wybrać wymarzoną nagrodę z naszego Katalogu. Co miesiąc macie również szansę otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i ''smacznie'', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.
Kryteria wyboru:
• oryginalna tematyka
• zdjęcia wysokiej jakości
• własne opracowanie tematu (autorski opis, własne przykłady)
• wysoki poziom poprawności językowej
* Zespół DoradcaSmaku.pl może wyłonić w ciągu tygodnia dowolną ilość wpisów. Jednocześnie zastrzega możliwość braku wyróżnienia jakiegokolwiek wpisu w danym tygodniu.
Wpis Tygodnia będzie wybierany w każdy poniedziałek bez względu na to, czy w ciągu tygodnia zostały wyróżnione jakiekolwiek wpisy.