W tym tygodniu w programie Doradcy Smaku znajdziecie same pyszne przepisy na dania mięsne, ale nie tylko. O tej porze roku ważne jest, aby każdy posiłek był syty i smaczny, bo to dzięki niemu będziemy mieć siłę na zmagania z niesprzyjającą aurą na zewnątrz.
Poniedziałek zaczniemy od dania, które znajdzie swoich zwolenników wśród wielbicieli konkretnego mięsa. Przed Wami stek z antrykotu z ciecierzycą. Wołowina z dodatkiem aromatycznych ziół, to solidna dawka energii. Najlepsze w tym daniu jest to, że nie wymaga wiele pracy - nawet początkujący kucharz takie danie przygotuje bez problemu.
Makaron z warzywami to propozycja Andrzeja Polana na wtorkowy obiad. W jesienną niepogodę, lato można spotkać jedynie na talerzu, a więc pędźcie do sklepu po soczyste pomidory i czerwoną paprykę. Przygotujcie niezwykle smaczny posiłek, który zagości u Was w domu na stałe.
W środę rozkoszujcie się smakiem ryby. Nie dość, że jest bardzo zdrowa, to jeszcze według tej receptury smakuje fenomenalnie. Jeśli lubicie ryby, to tatar z łososia na pewno przypadnie Wam do gustu, zwłaszcza, że ryba występuje tu w aromatycznym towarzystwie estragonu i kolendry.
W czwartek podarujcie sobie chwilę przyjemności i przygotujcie żeberko wieprzowe podane z cebulką z serem. Mięso przygotowane według przepisu Andrzeja Polana jest miękkie i soczyste. Dodatek kminku i gorczycy sprawi, że całe danie nabierze pięknego zapachu.
Nie przegapcie odcinków "Doradcy Smaku" w TVN od poniedziałku do czwartku o godzinie 20:10.