Składniki:
1 biała kapusta
400 g boczku wędzonego
2 marchewki
3 ziemniaki
1 cebula
2 łyżki smalcu
1 ząbek czosnku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
Kostka Rosół z kury Kucharek
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat
Sól morska Prymat

Kapustę szatkujemy na półcentymetrowe kawałki.

Wrzucamy do garnka z gotującą się wodą i blanszujemy przez ok. 2 minuty.

Boczek kroimy w grube plastry,

marchewki w plasterki, a ziemniaki w kostkę.

Cebulę siekamy w piórka. W garnku rozgrzewamy smalec i przysmażamy cebulę z czosnkiem, mieszamy. Dodajemy boczek i smażymy 3-4 minuty.

Następnie dodajemy odcedzoną kapustę, mieszamy i zalewamy wodą. Doprawiamy odrobiną soli, pieprzem ziarnistym oraz przyprawą do bigosu i dań z kapusty.

Gdy zupa zacznie się gotować dodajemy 1 kostkę rosołową.

Po 20 minutach dorzucamy marchewki, a po 3-4 minutach ziemniaki. Przykrywamy i gotujemy jeszcze 10 minut.

Serwujemy z plasterkiem boczku na wierzchu. Bon apetit.