Musztardy Prymat łączy starannie opracowana receptura, najwyższej jakości składniki oraz idealnie dobrane proporcje. Te cechy gwarantują uznanie wśród miłośników potraw wzbogaconych wyrazistym smakiem musztardy.
W zależności od charakteru przygotowywanych potraw, a także indywidualnych upodobań sięgnijcie po jeden z pięciu atrakcyjnych wariantów smakowych:
Musztarda sarepska- odznacza się wyraźną, gruboziarnistą strukturą, umiarkowanie ostrym smakiem i intensywnym aromatem. |
|
Musztarda delikatesowa- powszechnie lubiana ze względu na łagodny smak oraz delikatną, kremową konsystencją. |
|
Musztarda chrzanowa – jej umiarkowanie ostry smak, jasna, apetyczna barwa oraz delikatna i jedwabista konsystencja doskonale podkreślą smak ulubionych dań. |
|
Musztarda rosyjska- zawartość ostrej, czarnej gorczycy gwarantuje intensywny i zdecydowany smak oraz unikalną, gruboziarnistą strukturę. |
|
Musztarda kremska- wysublimowany i delikatny smak zawdzięcza mocno roztartym ziarnom białej gorczycy. |
Czy wiesz, że…
-
Musztarda znana była już w czasach starożytnych. Stosowano ją zarówno jako lekarstwo, jak i przyprawę.
-
W XIV wieku upowszechniła się profesja musztardnika. Wszystko to za sprawą papieża Jana XXII, który chcąc znaleźć posadę dla swego bratanka mianował go swoim osobistym specjalistą od musztardy.