N31 restaurant&bar – nowa restauracja autorska mistrza kulinarnego Roberta Sowy
Wyjście do restauracji to jedna z największych przyjemności. Zazwyczaj do restauracji, a szczególnie dobrej, chodzimy z okazji ważnych uroczystości. Wspaniałe, pięknie podane jedzenie, wyjątkowa atmosfera oraz fakt, że ktoś dla nas gotuje i nas obsługuje są dopełnieniem świętowania – urodzin, zaręczyn czy choćby udanych relacji biznesowych.
Nowe miejsce na mapie Warszawy
Dobre restauracje stają się powoli równie ważnymi punktami na mapie miasta, jak zabytki czy inne atrakcje. W Warszawie takim miejscem szybko stała się nowa restauracja Roberta Sowy – N31.
Klimat restauracji tworzą specjalnie zaaranżowane wnętrza i modne dodatki, a stare grafiki przedwojennej Warszawy przełamują charakter nowoczesnego miejsca. Otwarta kuchnia sprzyja swobodzie oraz bliskim kontaktom kuchni oraz gości.
Położenie restauracji w samym centrum Warszawy, w otoczeniu hoteli i z widokiem na symbol stolicy, jakim niewątpliwie jest Pałac Kultury, są doskonałą wizytówką i zaproszeniem do odwiedzenia naszego przepełnionego smakami miejsca.
Jedzenie – po prostu pyszne!
Robert Sowa to postać szeroko znana, kojarzona z programów kulinarnych i nie tylko. To przede wszystkim doskonały kucharz, a nawet więcej – kreator smaku, o czym warto samemu się przekonać. Kartę dań stanowią potrawy kuchni polskiej z międzynarodowymi akcentami, podane w unikatowy sposób. Najwyższej jakości produkty i niebanalne połączenia smakowe są odzwierciedleniem pasji, z jaką Robert Sowa przyrządza swoje dania.
Menu restauracji Roberta Sowy oparte jest o najlepsze wysublimowane smaki produktów polskich i kulinarnych hitów świata. Doskonałej jakości jagnięcina, foie gras, soczysta polska dziczyzna, w której prym wiodą jeleń i sarna – to podstawa mięsnych dań. Na każdego smakosza czerwonego mięsa czeka wyselekcjonowana sezonowa wołowina, steki tomahawk czy hiszpańskie Waguy. Podlaski Kumpiak, kindziuk i słonina to przysmaki regionalne, których smak uzupełniają najlepsze nalewki z niecodziennych owoców: jak dereń, pigwa czy aronia. Świeże ryby i owoce morza od klasycznej grillowanej ośmiornicy po świeże homary to niekwestionowane pozycje nr 1 restauracyjnej karty menu. Dodatki dostarczane przez zaprzyjaźnionych hodowców wpływają na idealną harmonię ziół jadalnych i kwiatów w daniach w N31. Carpaccio ze śledzia Matias, wędzony dymem z drzew owocowych łosoś z awokado i pomelo z yuzu czy czarny cavior ze srebrzystego jesiotra na racuszku ziemniaczanym to zakąski, które są bardzo dobrym początkiem każdego menu degustacyjnego. Szeroki wybór alkoholi z najciekawszych zakątków świata, w tym wina sprowadzane z najlepszych winnic, uzupełnia i podkreśla smak serwowanych potraw na ul. Nowogrodzkiej 31. Słodkim zwieńczeniem całości są wykwintne desery, które nie tylko znakomicie smakują, ale również ciekawie prezentują kunszt cukiernictwa najwyższych lotów.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się