Wyjście do restauracji to jedna z największych przyjemności. Zazwyczaj do restauracji, a szczególnie dobrej, chodzimy z okazji ważnych uroczystości. Wspaniałe, pięknie podane jedzenie, wyjątkowa atmosfera oraz fakt, że ktoś dla nas gotuje i nas obsługuje są dopełnieniem świętowania – urodzin, zaręczyn czy choćby udanych relacji biznesowych.
Nowe miejsce na mapie Warszawy
Dobre restauracje stają się powoli równie ważnymi punktami na mapie miasta, jak zabytki czy inne atrakcje. W Warszawie takim miejscem szybko stała się nowa restauracja Roberta Sowy – N31.
Klimat restauracji tworzą specjalnie zaaranżowane wnętrza i modne dodatki, a stare grafiki przedwojennej Warszawy przełamują charakter nowoczesnego miejsca. Otwarta kuchnia sprzyja swobodzie oraz bliskim kontaktom kuchni oraz gości.
Położenie restauracji w samym centrum Warszawy, w otoczeniu hoteli i z widokiem na symbol stolicy, jakim niewątpliwie jest Pałac Kultury, są doskonałą wizytówką i zaproszeniem do odwiedzenia naszego przepełnionego smakami miejsca.
Jedzenie – po prostu pyszne!
Robert Sowa to postać szeroko znana, kojarzona z programów kulinarnych i nie tylko. To przede wszystkim doskonały kucharz, a nawet więcej – kreator smaku, o czym warto samemu się przekonać. Kartę dań stanowią potrawy kuchni polskiej z międzynarodowymi akcentami, podane w unikatowy sposób. Najwyższej jakości produkty i niebanalne połączenia smakowe są odzwierciedleniem pasji, z jaką Robert Sowa przyrządza swoje dania.
Menu restauracji Roberta Sowy oparte jest o najlepsze wysublimowane smaki produktów polskich i kulinarnych hitów świata. Doskonałej jakości jagnięcina, foie gras, soczysta polska dziczyzna, w której prym wiodą jeleń i sarna – to podstawa mięsnych dań. Na każdego smakosza czerwonego mięsa czeka wyselekcjonowana sezonowa wołowina, steki tomahawk czy hiszpańskie Waguy. Podlaski Kumpiak, kindziuk i słonina to przysmaki regionalne, których smak uzupełniają najlepsze nalewki z niecodziennych owoców: jak dereń, pigwa czy aronia. Świeże ryby i owoce morza od klasycznej grillowanej ośmiornicy po świeże homary to niekwestionowane pozycje nr 1 restauracyjnej karty menu. Dodatki dostarczane przez zaprzyjaźnionych hodowców wpływają na idealną harmonię ziół jadalnych i kwiatów w daniach w N31. Carpaccio ze śledzia Matias, wędzony dymem z drzew owocowych łosoś z awokado i pomelo z yuzu czy czarny cavior ze srebrzystego jesiotra na racuszku ziemniaczanym to zakąski, które są bardzo dobrym początkiem każdego menu degustacyjnego. Szeroki wybór alkoholi z najciekawszych zakątków świata, w tym wina sprowadzane z najlepszych winnic, uzupełnia i podkreśla smak serwowanych potraw na ul. Nowogrodzkiej 31. Słodkim zwieńczeniem całości są wykwintne desery, które nie tylko znakomicie smakują, ale również ciekawie prezentują kunszt cukiernictwa najwyższych lotów.