Co może być składnikiem przygotowywanych na przyjęcie przekąsek? Gdy chcemy stworzyć prawdziwy mix składników, smaków i kolorów, na pewno przydadzą się ogóreczki, oliwki, marynowany czosnek, pieczarki, kawałki sera, wędlin, warzyw i owoców. Ostateczny kształt i smak zależy od inwencji organizatora. My proponujemy wykorzystać minikolby kukurydzy. Wyróżniają się delikatnym, słodkawym smakiem oraz zgrabnym kształtem. Doskonale zdobią półmiski wędlin i serów, a także wzbogacają smak różnych sałatek i koreczków. Zawierają mnóstwo wartości mineralnych, takich jak: potas, sód, fosfor, potas oraz cennych witamin: B1, B2 i C. W formie przystawki minikolby kukurydzy dotarły do kuchni europejskiej wraz z odkryciem Ameryki. Obecnie są stałym elementem przekąsek przygotowywanych zarówno na eleganckie przyjęcia, jak i kameralne spotkania towarzyskie.