Przygotuj:
Schab - 600 g
Bulion warzywny - 1 l
Masło klarowane
Powidła śliwkowe – 100 g
Bułka tarta - 60 g
Masło polskie – 100 g
Ser typu feta- 100 g
Wino - 100 ml
Sól, pieprz, goździki, cukier
Sposób przygotowania:
Krok 1 – marynowanie schabu
Schab nacieramy przyprawami wedle uznania.
Krok 2 – obsmażenie schabu
Zamarynowany schab obsmażamy na złoty kolor na klarowanym maśle.
Przepis na przygotowania aromatycznego sosu do mięsa znajdziecie w Wirtualnej Szkole Gotowania
By uzyskać jedno z odznaczeńWirtualnej Szkoły Gotowania - Pomocnik Kucharza, Kucharz Wirtalnej Szkoły Gotowania lub Mistrz Kuchni widoczne w profilu DoradcaSmaku.pl - wystarczy przejść przez lekcje z danego poziomu i odpowiednio rozwiązać test, który sprawdzi Twoją kulinarną wiedzę. Zapraszamy!