Składniki:
3 pomidory concasse (bez skóry i gniazd nasiennych)
1 ząbek czosnku
200 ml pikantnego soku pomidorowego
sok z 1 cytryny
1 pęczek kolendry
1 czerwona cebula
8 łyżek oliwy z oliwek
2 średnie czerwone papryczki chili
Sól morska -MŁYNEK Prymat,
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Krok 1
Pomidory pokroić w kostkę i włożyć do dużej szklanej misy.
Krok 2
Dodać wyciśnięty czosnek, sok z cytryny, sok pomidorowy, posiekaną cebulę i kolendrę oraz oliwę z oliwek. Doprawić do smaku.
Krok 3
Gotową salsę wstawić na chwilę do lodówki, aby aromaty dobrze się połączyły.
Krok 4
Przed podaniem raz jeszcze spróbować salsę i w razie potrzeby ponownie doprawić.
Krok 5
Salsa pomidorowa do doskonały dodatek do tortilli, quesadillas, tacos. Można ją także podawać jako dodatek do grillowanych mięs i ryb.