Becok na sypko z pomidorami i serem to danie kuchni śląskiej przygotowane na bazie fasoli, zwane także cieszyńską fasolą lub fazolą. Marcin Budynek przekonuje nas, że to wcale nie tak trudne do przygotowania dania, jak moglibyśmy przypuszczać.
Krok 1 – jakiej fasoli użyć do przygotowania dania
Fasola używana do przygotowania dania może być różnej wielkości (w zależności od odmiany 1-3 cm) i koloru (biała lub czerwona). Prawidłowo ugotowana fasola powinna być twarda w dotyku i śliska.
Ciąg dalszy Lekcji w Wirtualnej Szkole Gotowania.
By uzyskać jedno z odznaczeń Wirtualnej Szkoły Gotowania - Pomocnik Kucharza, Kucharz Wirtalnej Szkoły Gotowania lub Mistrz Kuchni Wirtualnej Szkoły Gotowania widoczne w profilu DoradcaSmaku.pl - wystarczy przejść przez lekcje z danego poziomu i odpowiednio rozwiązać test po zakończeniu danego poziomu.