Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekcja Klubu Szefów Kuchni dla wielbicieli regionalnych potraw

Lekcja Klubu Szefów Kuchni dla wielbicieli regionalnych potraw

 

 

Becok na sypko z pomidorami i serem to danie kuchni śląskiej przygotowane na bazie fasoli, zwane także cieszyńską fasolą lub fazolą. Marcin Budynek przekonuje nas, że to wcale nie tak trudne do przygotowania dania, jak moglibyśmy przypuszczać.

 

 

Krok 1 – jakiej fasoli użyć do przygotowania dania

Fasola używana do przygotowania dania może być różnej wielkości (w zależności od odmiany 1-3 cm) i koloru (biała lub czerwona). Prawidłowo ugotowana fasola powinna być twarda w dotyku i śliska.

Lekcja Klubu Szefów Kuchni dla wielbicieli regionalnych potraw

Ciąg dalszy Lekcji w Wirtualnej Szkole Gotowania.

 

By uzyskać jedno z odznaczeń Wirtualnej Szkoły Gotowania - Pomocnik Kucharza, Kucharz Wirtalnej Szkoły Gotowania lub Mistrz Kuchni Wirtualnej Szkoły Gotowania widoczne w profilu DoradcaSmaku.pl - wystarczy przejść przez lekcje z danego poziomu i odpowiednio rozwiązać test po zakończeniu danego poziomu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak