Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Z kodem DS10 rabat na zakupy na sklep.prymat.pl SPRAWDŹ

Kulinarne triki świąteczne od Klubu Szefów Kuchni

Kulinarne triki świąteczne od Klubu Szefów Kuchni

Specjalnie dla Was zebraliśmy kulinarne triki od Klubu Szefów Kuchni, które z pewnością pomogą Wam w przygotowaniu do Świąt. 

 

1. Świąteczny tatar z łososia - jak go przygotować?

Chcąc pokroić filet z łososia przygotowując świąteczny tatar, wstawcie rybę na chwilę do zamrażarki. Dzięki temu łosoś będzie twardszy i dużo łatwiej będzie się go siekać. Gotowy tatar należy odstawić na minimum godzinę do lodówki – będzie smaczniejszy, gdy smaki się przegryzą.

 

2. Jak przygotować pasztet, aby zyskał smaczną skórkę? 

Przygotowując świąteczny pasztet, posmarujcie formę do pieczenia margaryną i wysypcie ją posiekanymi orzechami, dzięki temu pasztet zyska smaczną skórkę.

 

3. Dania mięsne na świątecznym stole?

Przygotowując na świąteczny obiad pieczonego w całości kurczaka, indyka, kaczkę lub gęś pamiętajcie, że mięsa będą smaczniejsze i bardziej aromatyczne, jeśli natrzecie je marynatą lub ulubionymi przyprawami od zewnątrz i w środku. Zamarynowane mięso odstawcie do lodówki na minimum 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc.

 

4. Świąteczne sałatki 

Przygotowując świąteczne sałatki z burakami, użyjcie buraków pieczonych w folii aluminiowej przez ok. 45-80 minut, w zależności od wielkości, w temperaturze 180 stopni. Pieczone buraki będą miały ciekawszy, słodszy smak. 

monikaT83 04.12.2015 19:56
Piękne zdjęcie!
cukiereczek 04.12.2015 18:04
wspaniały,słodki widok

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak