Dietetyczne leczo, przepyszne curry i wiele innych smacznych potraw można wyczarować z piersi kurczaka. O jej nieograniczonych i smacznych możliwościach kulinarnych przeczytacie we Wpisie Tygodnia w wydaniu OlaOdKuchni. Zapraszamy!
Gotowana na parze, grillowana lub pieczona! Pierś z kurczaka idealnie nadaje się do kuchennych eksperymentów, gdzie w zależności od smaku możemy przygotować ją na niezliczone sposoby. Jest też doskonałym dodatkiem do dań z ryżu, makaronu, zapiekanek czy potrawek.
Nie powinno zapominać się również o tym, że pierś z kurczaka przez dietetyków uważana jest za produkt pełnowartościowy, dostarczający naszemu organizmowi potrzebnych właściwości.
O tym jaką pierś z kurczaka wybrać, aby była świeża i co z niej można wyczarować – przeczytacie we Wpisie Tygodnia pt: „Pierś z kurczaka nie tylko dla osób na diecie” w wydaniu OlaOdKuchni. Zapraszamy do pysznych inspiracji!
Tortilla z grillowaną piersią kurczaka w warzywami, w wydaniu OlaOdKuchni
UWAGA!
W naszym serwisie codziennie będziemy szukać najciekawszych i najbardziej inspirujących wpisów blogowych. Te, które zostaną wybrane przez Zespół DoradcaSmaku.pl, zostaną wyróżnione poprzez publikację na stronie głównej wśród aktualności Doradcy Smaku oraz nagrodzone dodatkowymi 300 punktami. Co tydzień spośród tych właśnie wpisów zostanie wyróżniony najlepszy – Wpis Tygodnia (za 1000 punktów)*.
Kryteria wyboru:
• oryginalna tematyka
• zdjęcia wysokiej jakości
• własne opracowanie tematu (autorski opis, własne przykłady)
• wysoki poziom poprawności językowej
* Zespół DoradcaSmaku.pl może wyłonić w ciągu tygodnia dowolną ilość wpisów. Jednocześnie zastrzega możliwość braku wyróżnienia jakiegokolwiek wpisu w danym tygodniu.
Wpis Tygodnia będzie wybierany w każdy poniedziałek bez względu na to, czy w ciągu tygodnia zostały wyróżnione jakiekolwiek wpisy.