Czerwona soczewica bardzo często wykorzystywana jest w daniach kuchni indyjskiej. Jednak jej smak i właściwości doceniono na całym świecie. Od kilku lat coraz chętniej przygotowujemy potrawy z tymi pożywnymi nasionami, które po ugotowaniu stają się nie tylko jadalne, ale i naprawdę smaczne.
Soczewica to bez wątpienia jedna z najzdrowszych roślin strączkowych, pełna żelaza, wapnia i białka. Można z niej przygotować niezwykłe w smaku zupy, gulasze, sałatki czy proste przekąski.
Zapraszam do przeczytania Wpisu Tygodnia "Co zrobić z czerwonej soczewicy?" autorstwa Patrycja33, gdzie znajdują się inspiracje na aromatyczne dania z soczewicy.
Patrycja33 poleca dania z czerwonej soczewicy.
UWAGA!
W naszym serwisie codziennie będziemy szukać najciekawszych i najbardziej inspirujących wpisów blogowych. Te, które zostaną wybrane przez Zespół DoradcaSmaku.pl, zostaną wyróżnione poprzez publikację na stronie głównej wśród aktualności Doradcy Smaku oraz nagrodzone dodatkowymi 300 punktami. Co tydzień spośród tych właśnie wpisów zostanie wyróżniony najlepszy – Wpis Tygodnia (za 1000 punktów)*.
Za 1000 lub 2000 punktów (w przypadku Wpisu Tygodnia będącego wideoblogiem) przekazanych od Doradcy Smaku można wybrać wymarzoną nagrodę z naszego Katalogu. Co miesiąc macie również szansę otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i ''smacznie'', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.
Kryteria wyboru:
• oryginalna tematyka
• zdjęcia wysokiej jakości
• własne opracowanie tematu (autorski opis, własne przykłady)
• wysoki poziom poprawności językowej
* Zespół DoradcaSmaku.pl może wyłonić w ciągu tygodnia dowolną ilość wpisów. Jednocześnie zastrzega możliwość braku wyróżnienia jakiegokolwiek wpisu w danym tygodniu.