Jesień – każdy słoneczny dzień jest powodem do świętowania, a każdy pochmurny domaga się… odrobiny radości, koloru, smaku! Jako danie dnia, tygodnia, miesiąca Villeroy & Boch poleca dynię – na porcelanie kolekcji Old Luxembourg, Urban Nature, Anmut Bloom oraz Artesano Original.
Dynia, potocznie zwana banią – uwielbiana za kolor i smak, może stać się zarówno główną bohaterką, jak i bazą wielu dań. Wytrawna, kwaśna albo słodka. Podawana na stół w formie misy – w inspiracjach Villeroy & Boch jako uzupełnienie kolekcji Old Luxembourg albo w formie musu – w miseczkach z delikatnej porcelany z ręcznie malowanymi zdobieniami.
Zapiekane i rumiane
Miąższ bani – doskonały do zup, swoimi możliwościami zaskoczy również wielbicieli zapiekanek, sałatek oraz racuchów. Z ryżem, mielonym mięsem i pomidorami, można go serwować jako danie główne. Pokrojony w kostkę i podpieczony w tymianku, z pomidorami koktajlowymi, rukolą i grzankami – jako sałatkę, a z rodzynkami i wanilią, smażony w głębokim oleju – w formie przepysznego chrupkiego deseru. Biała porcelana Villeroy & Boch: Urban Nature, Flow oraz Modern Grace podkreśli ciepłą kolorystykę dań z dyni. Razem rozpogodzą aurę jesiennych dni.