Każdy wie, że nie da się kibicować z pustym żołądkiem. Na szczęście mamy dla Was mnóstwo smakowitych inspiracji, które z pewnością przydadzą się w nadchodzących dniach. Na początek zagrzewająca do boju kanapka prawdziwego kibica z Sałatką warzywną Smak.
Kanapka z chrupiącym sznyclem wieprzowym
i jajkiem sadzonym na boczku
Składniki dla 4 osób:
600 g polędwiczek wieprzowych lub medalionów z polędwicy wieprzowej Prime Food
Przyprawa do wieprzowiny Prymat
100 g mąki pszennej
4 jajka do panierowania
Bułka tarta Prymat
Oliwa z oliwek do smażenia
8 plasterków wędzonego boczku z Przechlewa Prime Food
4 jajka
½ główki sałaty radichcio
Mały pęczek rukoli
200 g klasycznej sałatki coleslaw
8 pomidorków cherry
4 bułki ziarniste
40 g masła do smarowania
Kilka gałązek szczypiorku do dekoracji
Sałatka warzywna Smak - opcjonalnie
Sposób przygotowania:
Polędwiczki oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, każdą przekroić w poprzek na pół i uformować medaliony. Mięso posypać obficie Przyprawą do wieprzowiny Prymat i odstawić na godzinę do lodówki.
Sałaty umyć, osuszyć, a następnie ułożyć na przekrojonej na pół bułce posmarowanej masłem.
Wieprzowinę oprószyć mąką, obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie panierować w Bułce tartej Prymat. Tak przygotowane sznycelki smażyć na wolnym ogniu do momentu, aż skórka będzie złocista i chrupiąca. Gotowe sznycelki ułożyć na bułce, na nich umieścić usmażone na dwóch plastrach bekonu jajko sadzone.
Tak przygotowaną kanapkę udekorować cząstkami pomidorków cherry i gałązkami szczypiorku, podawać z sałatką coleslaw lub Sałatką warzywną Smak.