Dzień Matki

Istnieje milion sposobów, aby sprawić radość ukochanej Mamie. Najważniejsze to znaleźć taki, który podkreśli radosne chwile tego szczególnego dnia. Proponujemy Wam wyjątkowe menu z dedykacją dla Mam!
Na zaostrzenie apetytu proponujemy przygotowanie Jajka mollet z kawiorem i szampanem
Jako danie główne z pewnością sprawdzi się Tagliatelle domowe z wędzonym łososiem.
Idealnym zwieńczeniem tak miłej kolacji będzie z Fondant czekoladowy z ostrą papryką i ... kwiaty!
Czy wiecie, że...
Początki tego uroczego święta sięgają czasów starożytnych Greków i Rzymian. Czczono wtedy Matki-Boginie jako symbole płodności i urodzaju. W XVII wieku w Anglii obchodzono dzień nazywany „Niedzielą u Matki”. Składano wtedy życzenia swoim matkom oraz dawano drobne podarunki, tak jak słodycze i kwiaty. Po raz pierwszy w Polsce Dzień Matki obchodzono w Krakowie w 1923 roku.
Wszystkim Mamom życzymy wiele szczęścia i jak najwięcej radości ze swoich pociech:)
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się