Rzadko robiona w domu - ryba na surowo, czyli carpaccio z łososia. Naprawdę warto spróbować!
Klucz do dobrze wykonanego carpaccio to drobno pokrojone składniki. Liczy się też oczywiście świeżość, która w przypadku ryby jest najważniejsza.Carpaccio można robić niemal z każdej ryby - tak jak tatara. Tutaj smak ryby najlepiej podkreśla koperek, a dodatkowy efekt świeżości nadadzą daniu chrupiące rzodkiewki.
Składniki:
300 g łososia,
1 mały ogórek,
1 papryki
1 szalotki
3 plastry mango o grubości 0,5 cm
1 pomidor bez skóry,
3 rzodkiewki
1 limonki
oliwa z oliwek,
Kapary Smak,
szczypiorek do dekoracji,
Do smaku: Koperek suszony, Pieprz kolorowy ziarnisty, Tymianek suszony Prymat.
PRZEPIS ZNAJDUJE SIĘ TUTAJ.