Racuchy to niewątpliwie smak dzieciństwa, przez wielu wspominany z nostalgią. W tym odcinku Andrzej Polan postanowił zabrać nas w sentymentalną podróż w czasie i przygotował racuchy z owocami. W końcu pyszne placuszki w kolorowej odsłonie to wyjątkowy podwieczorek dla całej rodziny.
Proste w przygotowaniu i niezwykle smaczne - tak pokrótce można opisać te puszyste placuszki. Najważniejsze jest to, że przyrządza się je ze składników, które zazwyczaj znajdują się w każdym domu. W dodatku w smażenie racuchów możemy zaangażować wszystkich domowników, dzięki czemu wspólnie spędzimy czas z najbliższymi. Sprawdźcie jakie to przyjemne!
Składniki:
2 jajka
300 ml mleka
4 łyżki zsiadłego mleka
500 g mąki pszennej
2 łyżki drobnego cukru
1 opakowanie owoców kompotowych mrożonych
1 łyżka mąki ziemniaczanej
50 g drożdży świeżych
Olej do smażenia
Do smaku: Cynamon cały, Ziele angielskie mielone, Cukier z prawdziwą wanilią, Sól drobnoziarnista Prymat
Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.