Doradca Smaku VI: Pieczona cebula z farszem z białej kiełbasy, odc. 25

12.04.2017
Doradca Smaku VI: Pieczona cebula z farszem z białej kiełbasy, odc. 25

Wydawałoby się, że cebula to takie banalne warzywo, które jest zwykle dodatkiem do dań. Dziś została jednak głównym bohaterem na naszym stole. Andrzej Polan uformował z cebuli dekoracyjne miseczki, które wypełnił aromatycznym farszem.

Czy wiesz, że… Goździki wrzucone do wody spowodują, że w domu nie będzie unosił się zapach gotowanej cebuli. Doskonały aromat przeniknie też do samego warzywa.

 

Doradca Smaku VI: Pieczona cebula z farszem z białej kiełbasy, odc. 25

Składniki:

5 dużych cebul
2 l wody
3 białe kiełbaski
1/2 szklanki surowej kaszy pęczak
100 g jarmużu
3 łyżki masła klarowanego
1 łyżka miodu wielokwiatowego
Świeży koperek
Do smaku: Sól morska, Pieprz czarny, Natka pietruszki suszona, Cynamon mielony, Goździki całe, Ziele angielskie mielone Prymat

Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.

Udostepnij:

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
prymat