Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Doradca Smaku II, odc.22: Faszerowane udko kaczki

Doradca Smaku II, odc.22: Faszerowane udko kaczki

 

Kaczka to obok gęsiny najszlachetniejsze drobiowe mięso. Jedno z najpopularniejszych dań z jej udziałem to kaczka po pekińsku. Często serwujemy ją również z pomarańczami lub jabłkami.

 

Sekretem przyrządzenia kaczki wg. Michela Morana jest nie tylko faszerowanie, ale także obłożenie jej słoniną. Zobaczcie jak odpowiednio związać udka kacze przed pieczeniem. Farsz do tak przygotowanej kaczki może być dowolny. Tym razem padło na oryginalną kombinację boczku, cielęciny, suszonych śliwek oraz ...ogórków konserwowych. Koniecznie spróbujcie!

 

Doradca Smaku II, odc.22: Faszerowane udko kaczki

 

Barbara13 11.02.2014 21:04
ooo bardzo zaintrygowało mnie to połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak