Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

26.03.2014
Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

Wiosna na talerzu? U nas jak najbardziej - mix kolorów i warzyw z halibutem w roli głównej!

 

250 g filetu z halibuta
1 cukinia
1 marchewka
1 por
2 pomidory
1 pęczek rzodkiewki
4 buraki
1/2 cytryny
50ml oleju orzechowego
Kolendra cała Prymat
Pieprz cytrynowy Prymat
Zioła prowansalskie Prymat
Sól morska Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

 

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

Aby oddać głos na Michela Morana wystarczy wysłać smsa na numer 7120 o treści: 2. Zgłoszenia są przyjmowane do najbliższego piątku – 28 marca – do godziny 14.00.

Koszt wysłanego smsa to 1,23 zł z VAT.

 

 Więcej

 

Pory kroimy w cieniutkie paseczki. Marchewkę, cukinię, rzodkiewkę, buraczki ścieramy na specjalnej tarce  najpierw  na cieniutkie plasterki a następnie siekamy w drobniutkie paseczki.

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Wszystkie warzywa – oprócz buraczków – mieszamy ze sobą w misce i zalewamy zimną wodą.

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Filet halibuta porcjujemy.

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Pomidory kroimy w plastry posypujemy solą i pieprzem cytrynowym.

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na niej pomidory chwilę z każdej strony.

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Rybę doprawiamy solą i ziołami prowansalskimi. 

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Zdejmujemy pomidory z patelni i na tej samej patelni dolewamy odrobinę oleju i smażymy na nim rybę. 

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Warzywa wyjmujemy z wody, przekładamy do miski. Polewamy olejem orzechowym,

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

i doprawiamy solą, sokiem z cytryny, kolendrą całą i ziołami prowansalskimi. Dodajemy paseczki buraków do sałatki i mieszamy.

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Na koniec smażenia ryby do patelni wkładamy na chwilę plastry pomidorów aby je podgrzać, następnie wyjmujemy pomidory i rybę na talerz na to układamy sałatkę warzywną. 

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

 

11

 

 

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

Aby oddać głos na Michela Morana wystarczy wysłać smsa na numer 7120 o treści: 2. Zgłoszenia są przyjmowane do najbliższego piątku – 28 marca – do godziny 14.00.

Koszt wysłanego smsa to 1,23 zł z VAT.

 

 Więcej

 

Pory kroimy w cieniutkie paseczki. Marchewkę, cukinię, rzodkiewkę, buraczki ścieramy na specjalnej tarce  najpierw  na cieniutkie plasterki a następnie siekamy w drobniutkie paseczki.

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Wszystkie warzywa – oprócz buraczków – mieszamy ze sobą w misce i zalewamy zimną wodą.

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Filet halibuta porcjujemy.

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Pomidory kroimy w plastry posypujemy solą i pieprzem cytrynowym.

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na niej pomidory chwilę z każdej strony.

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Rybę doprawiamy solą i ziołami prowansalskimi. 

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Zdejmujemy pomidory z patelni i na tej samej patelni dolewamy odrobinę oleju i smażymy na nim rybę. 

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Warzywa wyjmujemy z wody, przekładamy do miski. Polewamy olejem orzechowym,

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

i doprawiamy solą, sokiem z cytryny, kolendrą całą i ziołami prowansalskimi. Dodajemy paseczki buraków do sałatki i mieszamy.

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Na koniec smażenia ryby do patelni wkładamy na chwilę plastry pomidorów aby je podgrzać, następnie wyjmujemy pomidory i rybę na talerz na to układamy sałatkę warzywną. 

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

W związku z trwającymi pracami technicznymi w serwisie, video z odcinka zostanie opublikowane po 25.03.2014

 

11

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

Aby oddać głos na Michela Morana wystarczy wysłać smsa na numer 7120 o treści: 2. Zgłoszenia są przyjmowane do najbliższego piątku – 28 marca – do godziny 14.00.

Koszt wysłanego smsa to 1,23 zł z VAT.

 

 Więcej

 

Pory kroimy w cieniutkie paseczki. Marchewkę, cukinię, rzodkiewkę, buraczki ścieramy na specjalnej tarce  najpierw  na cieniutkie plasterki a następnie siekamy w drobniutkie paseczki.

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Wszystkie warzywa – oprócz buraczków – mieszamy ze sobą w misce i zalewamy zimną wodą.

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Filet halibuta porcjujemy.

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Pomidory kroimy w plastry posypujemy solą i pieprzem cytrynowym.

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na niej pomidory chwilę z każdej strony.

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Rybę doprawiamy solą i ziołami prowansalskimi. 

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Zdejmujemy pomidory z patelni i na tej samej patelni dolewamy odrobinę oleju i smażymy na nim rybę. 

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Warzywa wyjmujemy z wody, przekładamy do miski. Polewamy olejem orzechowym,

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

i doprawiamy solą, sokiem z cytryny, kolendrą całą i ziołami prowansalskimi. Dodajemy paseczki buraków do sałatki i mieszamy.

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

Na koniec smażenia ryby do patelni wkładamy na chwilę plastry pomidorów aby je podgrzać, następnie wyjmujemy pomidory i rybę na talerz na to układamy sałatkę warzywną. 

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

 

W związku z trwającymi pracami technicznymi w serwisie, video z odcinka zostanie opublikowane po 25.03.2014

 

11

Udostepnij:

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
prymat