Wiosna na talerzu? U nas jak najbardziej - mix kolorów i warzyw z halibutem w roli głównej!
250 g filetu z halibuta
1 cukinia
1 marchewka
1 por
2 pomidory
1 pęczek rzodkiewki
4 buraki
1/2 cytryny
50ml oleju orzechowego
Kolendra cała Prymat
Pieprz cytrynowy Prymat
Zioła prowansalskie Prymat
Sól morska Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia
Aby oddać głos na Michela Morana wystarczy wysłać smsa na numer 7120 o treści: 2. Zgłoszenia są przyjmowane do najbliższego piątku – 28 marca – do godziny 14.00.
Koszt wysłanego smsa to 1,23 zł z VAT.
Pory kroimy w cieniutkie paseczki. Marchewkę, cukinię, rzodkiewkę, buraczki ścieramy na specjalnej tarce najpierw na cieniutkie plasterki a następnie siekamy w drobniutkie paseczki.
Wszystkie warzywa – oprócz buraczków – mieszamy ze sobą w misce i zalewamy zimną wodą.
Filet halibuta porcjujemy.
Pomidory kroimy w plastry posypujemy solą i pieprzem cytrynowym.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na niej pomidory chwilę z każdej strony.
Rybę doprawiamy solą i ziołami prowansalskimi.
Zdejmujemy pomidory z patelni i na tej samej patelni dolewamy odrobinę oleju i smażymy na nim rybę.
Warzywa wyjmujemy z wody, przekładamy do miski. Polewamy olejem orzechowym,
i doprawiamy solą, sokiem z cytryny, kolendrą całą i ziołami prowansalskimi. Dodajemy paseczki buraków do sałatki i mieszamy.
Na koniec smażenia ryby do patelni wkładamy na chwilę plastry pomidorów aby je podgrzać, następnie wyjmujemy pomidory i rybę na talerz na to układamy sałatkę warzywną.
Aby oddać głos na Michela Morana wystarczy wysłać smsa na numer 7120 o treści: 2. Zgłoszenia są przyjmowane do najbliższego piątku – 28 marca – do godziny 14.00.
Koszt wysłanego smsa to 1,23 zł z VAT.
Pory kroimy w cieniutkie paseczki. Marchewkę, cukinię, rzodkiewkę, buraczki ścieramy na specjalnej tarce najpierw na cieniutkie plasterki a następnie siekamy w drobniutkie paseczki.
Wszystkie warzywa – oprócz buraczków – mieszamy ze sobą w misce i zalewamy zimną wodą.
Filet halibuta porcjujemy.
Pomidory kroimy w plastry posypujemy solą i pieprzem cytrynowym.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na niej pomidory chwilę z każdej strony.
Rybę doprawiamy solą i ziołami prowansalskimi.
Zdejmujemy pomidory z patelni i na tej samej patelni dolewamy odrobinę oleju i smażymy na nim rybę.
Warzywa wyjmujemy z wody, przekładamy do miski. Polewamy olejem orzechowym,
i doprawiamy solą, sokiem z cytryny, kolendrą całą i ziołami prowansalskimi. Dodajemy paseczki buraków do sałatki i mieszamy.
Na koniec smażenia ryby do patelni wkładamy na chwilę plastry pomidorów aby je podgrzać, następnie wyjmujemy pomidory i rybę na talerz na to układamy sałatkę warzywną.
W związku z trwającymi pracami technicznymi w serwisie, video z odcinka zostanie opublikowane po 25.03.2014
Aby oddać głos na Michela Morana wystarczy wysłać smsa na numer 7120 o treści: 2. Zgłoszenia są przyjmowane do najbliższego piątku – 28 marca – do godziny 14.00.
Koszt wysłanego smsa to 1,23 zł z VAT.
Pory kroimy w cieniutkie paseczki. Marchewkę, cukinię, rzodkiewkę, buraczki ścieramy na specjalnej tarce najpierw na cieniutkie plasterki a następnie siekamy w drobniutkie paseczki.
Wszystkie warzywa – oprócz buraczków – mieszamy ze sobą w misce i zalewamy zimną wodą.
Filet halibuta porcjujemy.
Pomidory kroimy w plastry posypujemy solą i pieprzem cytrynowym.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na niej pomidory chwilę z każdej strony.
Rybę doprawiamy solą i ziołami prowansalskimi.
Zdejmujemy pomidory z patelni i na tej samej patelni dolewamy odrobinę oleju i smażymy na nim rybę.
Warzywa wyjmujemy z wody, przekładamy do miski. Polewamy olejem orzechowym,
i doprawiamy solą, sokiem z cytryny, kolendrą całą i ziołami prowansalskimi. Dodajemy paseczki buraków do sałatki i mieszamy.
Na koniec smażenia ryby do patelni wkładamy na chwilę plastry pomidorów aby je podgrzać, następnie wyjmujemy pomidory i rybę na talerz na to układamy sałatkę warzywną.
W związku z trwającymi pracami technicznymi w serwisie, video z odcinka zostanie opublikowane po 25.03.2014