1 camembert
1 jabłko
150g cukru
50g orzechów laskowych
50g migdałów (25g całych, 25g płatków)
25g orzechów pini
100g masła
Zioła prowansalskie Prymat
Imbir mielony Prymat
Garnek ustawiamy na ogniu, wsypujemy cukier dodajemy masło mieszamy i karmelizujemy.
Jabłko obieramy i kroimy na 6 części.
Do skarmelizowanego cukru w garnku wkładamy pokrojone jabłko, zdejmujemy garnek z ognia i odstawiamy.
Ser kładziemy na naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5-6 minut z każdej strony.
W misce mieszamy uprażone wcześniej orzechy laskowe, migdały w płatkach, orzechy pini, dodajemy zioła prowansalskie oraz imbir mielony.
Na talerz wykładamy jabłka w karmelu. Ser wyjmujemy z piekarnika, odcinamy wierzchnią warstwę/skórkę sera.
Ser posypujemy mieszanką orzechów i układamy na nim jabłka.