Czy carpaccio może być tylko z mięsa? Wcale nie - my proponujemy carpaccio z owoców!
1/2 ananasa
2 kiwi
1 mango
2 pomarańcze
10g cukru pudru
1 cytryna
Tymianek Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Kiwi, pomarańcze, mango, ananasa obieramy ze skórki.
Ananasa kroimy na cieniutkie połówki plasterków.
Kiwi i mango kroimy w cieniutkie plasterki.
Pomarańcze filetujemy.
Do miski wsypujemy cukier puder, wlewamy sok z cytryny i mieszamy.
Dodajemy do tego Tymianek Prymat i Pieprz czarny mielony Prymat.
Owoce układamy na talerzu warstwami: ananas, obok kiwi następnie pomarańcza i mango.
Polewamy to przygotowanym sosem i posypujemy ziarnami pieprzu czarnego. Smacznego!