Historia najstarszych dziejów Polski to nie tylko sceny batalistyczne, czy intrygi na najwyższych szczeblach władzy - to także sceny z codziennego życia mieszkańców naszego kraju, a w tym cała historia polskich kulinariów tamtych czasów.
O fascynujących opowieściach na temat zwyczajów kulinarnych Polaków mało kto z pewnością dowiedział się na lekcjach historii. Dlatego warto też wybrać się wraz z całą rodziną do Kłecka, gdzie w tę sobotę, w Miejsko-Gminnym Ośrodku Kultury odbędą się nie tylko degustacje wedle przepisów z zamierzchłej przeszłości, ale i również wykłady oraz konkursy dla młodszych i tych nieco starszych gości :). Na dzieci czekać będzie również specjalnie przygotowane stoisko edukacyjne, które przygotowało Muzeum Początków Państwa Polskiego w Gnieźnie. Całe wydarzenie uświetni dodatkowo premierowy pokaz filmu dokumentalnego pod tytułem: „Kuś – historia zielarek z Gorzuchowa”.
Gorąco zapraszamy i informujemy, że nikt nie wyjdzie z pustymi rękami – na gości czekać będą bowiem upominki od firmy Prymat.
Co: „Co Piastowie jadali gdy kartofli i pieprzu nie znali”
Gdzie: Miejsko-Gminny Ośrodek Kultury w Kłecku
Kiedy: 23 listopada
O której: 15.00 – 18.00
Więcej szczegółów na stronie www.GrodKlecko.pl