Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mehia

Zadanych pytań: 862

25.05.2010 09:46

Zwracacie uwagę kupując wędlinę, czy set ona tzw\"wysokowydajna\"?

Odpowiedzi (5)

Marcin46

Zadanych pytań: 124

25.05.2010 10:36

że co?

mehia

Zadanych pytań: 862

25.05.2010 11:00

wysokowydajna (często jest napisane na opakowaniu) to taka z której 1 kg producent zrobi 2 kg. Czyli innymi słowy wali tam na potęgę wody i rożne związki chemiczne wiążące wodę

Nina6

Zadanych pytań: 12

25.05.2010 11:38

nigdy nie zwracałam uwagi na takie coś

Kate131

Zadanych pytań: 436

25.05.2010 12:37

jak kupuję wędlinę to patrzę,zeby bylo w niej jak najmniej chemii,niestety te wedliny sa drozsze,ale wole teraz wydawac na jedzenie,niz potem na leki.wedlina naturalna np.szynka jest prawie sucha, nie błyszczy...

IlonaAlbertos

Zadanych pytań: 192

25.05.2010 15:13

Bardzo rzadko kupuję wędlinę w sklepie. Zdecydowanie wolę taką wiejską szyneczkę, czy kiełbasę. W sklepie przeważnie skuszę się na kabanosy, czy salami. Odrzuca mnie od pozostałych wędlin.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak