Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

31.07.2017 15:59

Zostało mi kilka sztuk karkówki hermetycznie zapakowanej ,ale dzisiaj spojrzałam była do 27 lipca .Czy nadaje się jeszcze do czegoś?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

31.07.2017 16:37

Niestety ,otworzyłam i był już nieprzyjemny zapach.Więc wyrzuciłam :(

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

31.07.2017 23:23

niestety, u mnie już dzień po terminie podobne mięsko miało zapaszek i do wyrzucenia

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

01.08.2017 00:12

Niestety musisz to mięso wyrzucić, bo o zatrucie nietrudno.

Odpowiedzi (5)

Habibi

Zadanych pytań: 690

01.08.2017 06:33

Z mięsem trzeba być bardzo ostrożnym, zwłaszcza przy tych upałach. Hermetyczne opakowanie niestety nie jest jałowe. A wewnątrz rozwijają się bakterie beztlenowe. O poważne i groźne zatrucie nietrudno!

pestka

Zadanych pytań: 424

01.08.2017 08:24

z takim mięsem byłabym bardzo ostrożna - lepiej nie ryzykować

anka1988

Zadanych pytań: 25

02.08.2017 14:42

ja raczej po terminie nie zalecam spożywać.

Kulinarna Ja

Zadanych pytań: 15

03.08.2017 10:22

Oj jaka szkoda... ale mięso lubi się szybko psuć

Róża1

Zadanych pytań: 7

06.08.2017 09:08

trzeba rygorystycznie przestrzegać terminów ważności :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak